Donald Trump a anunţat miercuri, într-un mesaj pe Twitter, că dizolvă două dintre instanţele care-l consiliază în domeniul politicilor economice, în urma unui val de demisii ale membrilor acestora - CEO americani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În loc să exercit presiuni asupra oamenilor de afaceri din Consiliul pentru Industrie şi Forumul pentru Strategie şi Politică, le pun capăt amândurora. Vă mulţumesc tuturor!”, scrie Trump în acest mesaj.

Numeroşi CEO au demisionat din cauza declaraţiilor lui Trump cu privire la violenţele sângeroase care au avut loc în weekend la Charlottesville, în Virginia, şi care au alimentat tensiuni rasiste în întreaga ţară.

Trump şi-a anunţat decizia după ce conducătorii 3M şi Campbell Soup şi-au anunţat demisiile miercuri. Opt şefi de întreprinderi s-au retras din consilii în urma mitingului extremei drepte din weekend.

Companiile au fost supuse presiunii de a se distanţa de modul în care Trump a gestionat aceste violenţe sângeroase.

După ce a denunţat târziu, abia marţi, grupările care susţin supremaţia albilor şi neonaziste care au participat la mitingul de la Charlottesville, şeful statului pare că le-a luat apoi apărarea organizatorilor mitingului.

Trump a respins demisiile acestor conducători de întreprinderi, acuzându-i că ”nu-şi iau locurile muncă în serios în ceea ce are de a face cu această ţară”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.