Preşedintele american Donald Trump a îndemnat duminică parlamentare democrate ”să se întoarcă” de unde vin, declaraţii din cauza cărora a fost criticat de conducători din Partidul Democrat, care l-au catalogat drept ”rasist” şi xenofob, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este ”atât de interesant să le văd pe alesele «progresiste» democrate din Congres (...) spunând de-acum sus şi tare şi în mod perfid populaţiei Statelor Unite, cea mai mare şi cea mai puternică naţiune de pe Pământ, cum trebuie condus Guvernul nostru”, a scris locatarul Casei Albe pe Twitter.

El apreciază că aceste alese sunt ”originare din ţări ale căror Guverne sunt într-o situaţie total catastrofală, cele mai rele, cele mai corupte şi inepte din lume (dacă au un Guvern care funcţionează)”.

”De ce nu se întorc ele în aceste locuri, total eşuate şi infestate de criminalitatea din care vin, pentru a ajuta la repararea lor?”, continuă şeful statului american, fără să citeze nume.

Se pare că el se referă la tinere alese în Congres precum Alexandria Ocasio-Cortez, la New York, la Ilhan Omar, în Minnesota, sau la Rashida Tlaib, în Michigan.

”Iar apoi ele se întorc şi ne arată cum trebuie să facem”, scrie el.

”Aceste locuri au o nevoie crucială de ajutorul vostru, trebuie să vă duceţi acolo repede. Sunt sigur că Nancy Pelosi va fi mulţumită să găsească rapid călătorii gratuite”, afirmă el.

”TWEET RASIST”, ”COMENTARII XENOFOBE”

Democrata Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, a reacţionat între primii după această serie de mesaje postate pe Twitter.

”Resping comentariile xenofobe ale lui @realDonaldTrump, menite să ne împartă naţiunea”, a scris ea pe Twitter, denunţând un ”atac” din partea preşedintelui.

”Acesta este un tweet rasist”, a apreciat democratul Ben Ray Lujan, unul dintre hispanicii de el mai înalt rang în Congres, la Fox News.

”Este vorba despre cetăţene americane alese de către alegători din Statele Unite ale Americii”, şi-a xprimat el indignarea.

Occasio-Cortez, care s-a născut la New York, este originară din Porto Rico, un teritoriu american.

Omar a venit în Statele Unite ca refugiată din Somalia, pe când era minoră.

Tlaib este prima americană de origine palestiniană care face parte din Congresul american.

Aceasta nu este prima oară când miliardarul republican face declaraţii controversate în domeniu.

Trump a catalogat la începutul lui 2018 drept ”ţări de rahat” mai multe ţări din Africa.

El evocă, de asemenea, cu regularitate, ceea ce denunţă drept o ”invazie” a imigranţilor clandesrtini.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.