Preşedintele american Donald Trump i-a promis omologului său turc Recpe Tayyip Erdogan să coopereze strâns în privinţa dosarului sirian, a Irakului şi a luptei împotriva PKK, au declarat surse apropiate Preşedinţiei turce, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Apreciez prietenia noastră, avem multe lucruri importante de făcut împreună”, a spus liderul de la Casa Albă, potrivit surselor citate de agenţia internaţională.  

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, i-a transmis felicitări într-o convorbire telefonică lui Recep Tayyip Erdogan în urma victoriei înregistrate în referendumul constituţional din Turcia. De asemenea, liderul american i-a mulţumit preşedintelui Erdogan pentru sprijinirea atacului american din urmă cu două săptămâni asupra bazei forţelor siriene de la al-Shaayrat.

Relaţiile bilaterale turco-americane s-au răcit considerabil după lovitura de stat eşuată, în special ca urmare a sprijinului arătat de administraţia americană pentru luptătorii kurzi din Siria.

51,4% dintre alegătorii turci au susţinut la urne reformele constituţionale, care prevăd extinderea puterilor pentru preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.