Donald Trump a angajat o procedură în justiţie cu scopul de a împiedica o comisie parlamentară condusă de către democraţi să obţină declaraţiile sale fiscale la New York, unde se află sediul Trump Organization, conglomeratul din care fac parte activităţile sale imobiliare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un amendament legislativ adoptat în urmă cu două săptămâni de statul New York impune şefului administraţiei fiscale să împărtăşească declaraţii de venit şi avize de impozitare emise de către statul anumitor comisii ale Congresului Statelor Unite, în cazul în care acestea le solicită.

Însă, într-un recurs la tribunalul Disctrictului Columbia, avocaţii lui Trump au atacat marţi această prevedere, apreciind că ea încalcă drepturile constituţionale ale preşedintelui Statelor Unite şi că a fost adoptată ca ”represalii” faţă de politicile lui Trump.

Preşedintele democrat al Comisiei administraţiei publice din cadrul Camerei Reprezentanţilor (Ways and Means) Richard Neal încearcă - în zadar, pentru moment - să obţină de la Departamentul Trezoreriei declaraţii de venit pe şase ani ale lui Donald Trump şi ale conglomeratului său de la New York.

Democraţii suspectează existenţa unui conflict de interese.

Richard Neal nu a confirmat însă că ar intenţiona să se spirijine pe noua legislaţie fiscală a statului New York pentru a-şi atinge obiectivul.

De când a fost desemnat candidatul republicanilor în alegerile prezidenţiale din 2016, Trump refuză să-şi dezvăluie declaraţiile fiscale, aşa cum vrea tradiţia căreia i s-au supus predecesorii săi la funcţia supremă în Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.