Preşedintele american, Donald Trump, a făcut apel la democraţi să aloce fondurile necesare construirii zidului de la graniţa cu Mexicul, făcând referire la atacul terorist din Strasbourg, scrie NBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Un alt atac terorist teribil în Franţa. Ne vom întări graniţele şi mai mult”, a scris Trump pe Twitter pentru ca apoi să facă apel la viitorul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi (Partidul Democrat) şi liderul minorităţii din Senat, Chuck Schumer (Partidul Democrat) să ofere voturile necesare pentru a asigura „mai multă securitate la graniţe”.

Cel puţin patru persoane au fost ucise marţi, în Piaţa de Crăciun din Strasbourg, şi altele au fost rănite după ce un atacator a deschis focul asupra mulţimii.

Afirmaţia lui Trump vine după ce preşedintele american a purtat un schimb de replici dur pe tema zidului cu liderii democraţi din Congres în Biroul Oval. ”Nu există securitate la frontiere fără zid!”, a insistat Trump marţi seara. Ameninţând să meargă până la "shutdown" - paralizia anumitor administraţii - dacă democraţii refuză să voteze în favoarea finanţării emblematice sale promisiuni de campanie, Donald Trump denunţă pericolul reprezentat în opinia sa de ”caravanele” de refugiaţi care încearcă să pătrundă în Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.