Preşedintele american Donald Trump a criticat vineri FBI, spunând că agenţia nu a putut să oprească oamenii de la a divulga informaţii presei şi cerând ca vinovaţii să fie găsiţi „acum”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„FBI este complet incapabilă de a opri ‘informatorii’ care au pătruns în Guvernul nostru de mult timp. Nici măcar nu pot să găsească informatorii din FBI. Informaţii secrete sunt transmise presei, ceea ce ar putea avea un efect devastator asupra SUA. GĂSIŢI-I ACUM”, a scris Trump pe Twitter.

Acuzaţiile sale vin în condiţiile în care presa a anunţat că FBI a refuzat o cerere a Casei Albe de a cenzura  în mod public acele articole de presă care expuneau discuţiile controversate purtate de asociaţii preşedintelui Donald Trump cu reprezentanţii Rusiei.

FBI nu a comentat informaţiile.

Aceste discuţii controversate ar fi început la doar o zi după apariţia primelor informaţii în presă, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o şeful de cabinet de la Casa Albă, Reince Priebus, împreună cu vicedirectorul FBI, Andrew McCabe, potrivit CNN.

Casa Albă a disputat iniţial veridicitatea informaţiilor apărute în presă, iar Priebus i-a spus lui McCabe că jurnaliştii NY Times supraestimează informaţiile pe care le despre aceste contacte FBI.

Ulterior, Reince Priebus a luat legătura cu Andrew McCabe şi James Comey, cerându-le celor doi să vorbească cu reporterii pentru a disputa respectivele materiale apărute în presa din Statele Unite.

Directorul FBI a respins imediat solicitarea, întrucât există o anchetă în desfăşurare cu privire la presupusele legături dintre asociaţii preşedintelui Donald Trump şi Rusia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.