Preşedintele american Donald Trump a criticat investigaţia procurorului special Robert Mueller şi negocierile din Congres privind un zid la graniţa cu Mexicul într-un interviu acordat New York Times, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a afirmat că negocierile din Congres privind finanţarea zidului de la graniţa cu Mexicul sunt „o pierdere de vreme”. El a precizat şi că avocaţii săi l-au asigurat că nu este o ţintă în investigaţia lui Robert Mueller.

„Voi continua construirea zidului şi îl vom termina”, a afirmat preşedintele, criticând discuţiile care au loc în continuare în Congres şi sugerând că ar putea declara stare de urgenţă pentru a se asigura de construirea zidului.

Trump a cerut 5,7 miliarde de dolari pentru un zid la graniţa cu Mexicul. Democraţii din Congres au refuzat să ofere această finanţare, argumentând că zidul ar fi imoral şi ineficient. Această neînţelegere a dus la cea mai lungă închidere a guvernului din istoria SUA, care va fi reluată pe 15 februarie dacă nu se va ajunge la un acord.

Trump a atacat-o şi pe Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor.

„M-am înţeles dintotdeauna cu ea, dar nu cred că se va mai întâmpla acest lucru. Cred că face un mare deserviciu ţării”, a afirmat Trump.

Pelosi a declarat joi că nu va exista o finanţare pentru zid în planurile privind legislaţia pentru securitatea de la graniţe.

De asemenea, Trump a afirmat că a primit asigurări de la procurorul general adjunct Rod Rosenstein privind ancheta lui Robert Mueller despre amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016.

„Le-a spus avocaţilor că nu sunt o ţintă”, a afirmat Trump.

Preşedintele a insistat şi că nu a vorbit niciodată cu fostul său asociat Roger Stone despre e-mailurile Partidului Democrat publicate de WikiLeaks în 2016.

Trump a atacat, totuşi, decizia FBI de a percheziţiona casa lui Stone, pe care a numit-o „un lucru foarte trist pentru această ţară”.

„Îmi place de Roger”, a adăugat Trump.

„Iubesc această funcţie”, a precizat Trump, negând afirmaţiile conform cărora nu ar mai candida în 2020.

El a afirmat totuşi că a pierdut „cantităţi masive de bani” lucrând ca preşedinte.

Trump a vorbit şi despre candidaţii democraţi la preşedinţie în 2020. Conform preşedintelui, senatoarea din California Kamala Harris „are cea mai bună şansă până acum” în timp Elizabeth Warren a fost „afectată grav” de atacurile sale privind originile amerindiene ale senatoarei.

„S-ar putea să greşesc, dar cred că acest lucru era foarte important pentru credibilitatea ei şi brusc a dispărut”, a afirmat Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.