Preşedintele american Donald Trump dă asigurări, în pofida unei accelerări a epidemiei covid-19 în Statele Unite, că prima putere mondială este pe punctul de ieţi din criza sanitară şi că ”99%” dintre infecţiile cu noul coronavirus sunt ”total inofensive”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Până acum, am testat aproape 40 de milioane de persoane. Astfel punem în lumină cazuri, (iar) 99% dintre ele sunt total inofensive”, a declarat şeful statului american în grădina Casei Albe, de Ziua Naţională, după ce a acuzat China că de răspândirea virusului în 189 de ţări.

Bilanţul morţilor din cauza noului coronavirus a crescut duminică la 129.891, din 2.876.143 de persoane contaminate.

Adversarul preşedintelui republican în exerciţiu în alegerile din noiembrie, democratul Joe Biden, a denunţat aceste declaraţii ale locatarului Casei Albe.

”Donald Trump vrea să declare sfârşitul acestei crize sanitare şi a locurilor de muncă, cu scopul de a se întoarce la întâlnirile sale de campanie. Însă greşeşte pe ambele fronturi”, a denunţat Biden.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.