Preşedintele american Donald Trump a avertizat Iranul că cei care susţin terorismul riscă să fie victime ale sale, după atacurile de miercuri, de la Teheran. Republica islamică a calificat declaraţiile drept “dezgustătoare”, relatează AFP. Între timp, autorităţile au anunţat că atentatorii au fost cetăţeni iranieni care s-au alăturat Statului Islamic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Subliniem că statele care sprijină terorismul riscă să devină victime ale răului pe care îl susţin”, a afirmat Trump într-un scrut comunicat în care a subliniat că se roagă pentru “victimele nevinovate” ale atacurilor de la Teheran, revendicate de Statul Islamic.

“Comunicat Casei Albe este dezgustător (…), în condiţiile în care iranienii se confruntă cu teroarea susţinută de clienţii americanilor”, a scris şeful diplomaţiei iraniene, Mohammad Javad Zarif, pe Twitter.

Între timp, comandantul adjunct al Consiliului Suprem Naţional de Securitate, Reza Seifollahi, a declarat la un post de televiziune că atacatorii “au aderat la ISIS dintr-un număr de regiuni din Iran”.

Gardienii Revoluţiei, armata de elită a regimului iranian, au acuzat miercuri Statele Unite şi Arabia Saudită de faptul că sunt ”implicate” în atentatele de la Teheran, soldate cu 13 morţi şi zeci de răniţi.

Bărbaţi înarmaţi şi kamikaze au atacat miercuri Parlamentul şi mausoleul imamului Khomeiny, la Teheran, omorând 12 persoane - primele atentate revendicate de gruparea Statul Islamic în această ţară.

Comise aproape simultan, atacurile de miercuri dimineaţa au durat câteva ore, iar ”forţele de ordine deţin controlul asupra situaţiei”, a anunţat Ministerul de Interne într-un comunicat, precizând că toţi atacatorii au fost ucişi. Alte cinci persoane au fost reţinute în legătură cu atacul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.