Fostul preşedinte american Donald Trump sugerează că o patra sa inculpare poate fi anunţată ”săptămâna viitoare” cu privire la presiuni electorale pe care le-a exercitat asupra unui oficial din Georgia în urma alegerilor prezidenţiale din 2020, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miliardarul republican şi-a acuzat marţi rivalul democrat Joe Biden de faptul că-l împidică să facă campanie prin faptul că-şi împinge procurorii să-l inculpe, în pofida garanţiilor de independenţă ale Departamentului american al Justiţiei.

”Joe-Ticălosul m-a târât în justiţie în mijlocul unei campanii electorale pe care sunt pe cale să o câştig detaşat, dar care mă obligă să aloc tim p şi bani unor lucruri fără legătură cu campania”, a dat asigurări fostul şef de stat în faţa susţinătorilor săi, la New Hampshire.

Donald Trump a fost inculpat de trei pri în câteva luni în tot atâtea dosare.

Septuagenarul este inculpat de presiuni electorale în alegerile prezidenţiale din 2020, gestionarea neglijentă a unor documente confidenţiale şi plăţi suspecte către o fostă actiţă porno, Stormy Daniels.

Fostul preşedinte a pledat nevinovat în toate aceste dosare, pe care le respinge drept o ”vânătoare de vrăjitoare” a administraţiei Biden.

La mitingul electoral de la New Hampshire, marţi, el a sugerat că numeroasele termene judiciare din următoarele luni, în aceste dosare, ar putea să-l împiedice să se afle pe teren.

”N-aş putea să mă duc în Iowa azi sau în New Hapshire, pentru că aş sta într-o sală de tribunal din cauza unui procuror care m-a inculpat din cauza unor prostii”, şi-a imaginat el.

Mulţimea de foşti militari prezenţi la miting în orăşelul Windham a strigat, în susţinerea sa ”Prostii! Prostii!”.

Preşedintele american Joe Biden se abţine să comenteze probleme judiciare ale rivalului său, atent să nu-i alimenteze acuzaţiile de instrumetalizare a justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.