Statele membre NATO care nu alocă suficiente fonduri Apărării, în opinia lui Donald Trump, vor fi pedepsite fie printr-o reducere a nivelului comerţului cu Statele Unite, fie prin impunerea unor taxe vamale, a ameninţat locatarul Casei Albe la Londra, înaintea summitului prin care Alianţa Nord-Atlantică marchează 70 de ani de la înfiinţare, în 1949, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump se plânge de când a venit la putere, în ianuarie 2017, de faptul că Washingtonul suportă o povară prea mare în NATO şi că state care nu alocă suficiente fonduri Apărării trăiesc pe spinarea americanilor.

Trump a citat ţări care nu îşi respectă angajamentele cu privire la creşterea bugetului Apărării şi a ameninţat că ”poate le voi pedepsi din punct de vedere comercial”.

El a subliniat că va găsi ceva ”pentru ca ele să plătească”.

El a făcut aceste declaraţii la Londra înainte să participe la summitul NATO.

Înainte ca Trump să fie ales preşedinte, statele membre NATO au convenit, în 2014, să aloce de 2% din PIB până în 2024.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a anunţat că majoritatea celor 29 de state membre NATO s-au dotat cu planuri în vederea atingerii acestui obiectiv.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.