Preşedintele american, Donald Trump, a ameninţat că va trimite armata pentru a închide graniţa cu Mexicul, într-o postare pe Twitter în care atacă democraţii şi mai multe ţări din America Centrală,.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mă uit la asaltul lansat de Guatemala, Honduras şi El Salvador, ai căror conducători nu fac nimic pentru a opri acest val de persoane, din care fac parte şi mulţi criminali. Acest asalt este susţinut de Partidul Democrat (care vrea graniţe deschise şi să slăbească legile)”, a afirmat Trump.

El a adăugat: „În afară de a opri toate plăţile către aceste ţări, care se pare că nu au niciun control asupra populaţiilor lor, trebuie, în cei mai duri termeni, să cer Mexicului să oprească acest atac - şi dacă nu vor putea să facă acest lucru, voi chema armata americană şi voi închide graniţa sudică!”.

„Asaltul asupra ţării noastre la graniţa sudică, intrând inclusiv criminali şi droguri, este mult mai important pentru mine, ca preşedinte, decât piaţa de schimb sau USMCA. Sper că Mexicul va opri acest atac la graniţa lor nordică. Toţi democraţii sunt de vină pentru legile slabe!”, a precizat Trump.

Nu este prima oară când preşedintele a sugerat trimiterea armatei la graniţa cu Mexicul. În aprilie el a precizat că va trimite Garda Naţională pentru a securiza zona.

Comentariile lui Trump vin după ce au apărut informaţii conform cărora un grup de aproximativ 2.000 de persoane vin din Honduras şi se îndreaptă către SUA pentru a primi scăpa de violenţa din ţara lor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.