Preşedintele american Donald Trump a sugerat că Iranul ar fi distrus dacă ar izbucni un conflict între cele două ţări, conform BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dacă Iranul doreşte să se lupte, acesta va fi sfârşitul oficial al Iranului. Niciodată să nu mai ameninţaţi Statele Unite”, a scris Trump pe Twitter.

SUA a trimis noi nave de război şi avioane militare în Orientul Mijlociu în ultimele zile.

Acum câteva zile, preşedintele american le-a transmis consilierilor săi că nu doreşte ca presiunea americană asupra Iranului să se transforme într-un conflict.

După ce a fost întrebat joi dacă SUA vor merge la război, Trump a răspuns: „Sper că nu”.

Sâmbătă, ministrul de Externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, a declarat: „Nu va exista un război pentru că nici nu noi nu ne dorim unul iar alţii nu au iluzia că s-ar putea confrunta cu Iranul în regiune”.

Joi Statele Unite şi-au rechemat personalul diplomatic neesenţial din Irak, invocând o ”ameninţare iminentă” în ”legătură directă” cu Iranul vecin, însă Donald Trump şi-a reiterat îndemnurile la dialog, în pofida escaladării tensiunilor.

Soldaţii germani şi olandezi au informat că şi-au suspendat antrenamentele militare din Irak.

În ultimele zile, de asemenea, SUA au trimis portavionul USS Abraham Lincoln în regiune iar, conform rapoartelor, au în plan să trimită 120.000 de soldaţi în Orientul Mijlociu.

Duminică, armata irakiană a informat că o rachetă a fost lansată către Zona Verde, puternic militarizată, din capitala Bagdad, acolo aflându-se clădiri guvernamentale şi ambasade.

Racheta ar fi lovit o clădire abandonată din apropierea ambasadei americane. Nu au existat victime şi nu se ştie cine se află în spatele atacului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.