Colin Powell ”a făcut greşeli mari, dar, bine, să se odihnească în pace”, a declarat Donald Trump într-un comunicat usturător, care numai a omagiu nu aduce, după moartea fostului secretar de Stat al lui George W. Bush.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miliardarul l-a atacat pe defunctul diplomat şi a denunţat acoperirea mediatică a acestui eveniment, denunşând-o drept foarte elogioasă la adresa acestui om politic.

”(Este) minunat să vezi cum presa dezinformării îl tratează pe Colin Powell, care a făcut greşeli mari cu privire la Irak şi notoriile aşa-zise arme de distrugere în masă. Sper să mi se întâmple şi mie într-o zi”, scrie fostul magnat în domeniul imobiliar.

Cel de-al 45-lea preşedinte american îl acuză de asemenea pe Colin Powell de faptul că este un "Rino" (”Republican In Name Only”, adică un pretins republican), ”prompt întotdeauna să atace alţi republicani”.

El a formulat adesea această critică împotriva celui care a fost primul afroamerican care a deţinut postul de şef al Statului Major Inetrarme, iar apoi secretar de Stat.

Colin Powell, una dintre oile negre ale fostului preşedinte republican, a murit la vârsta de 84 de ani, în urma unor complicaţii covid-19.

Întregul eşicher politic american i-a adus un omagiu, inclusiv preşedinele democrat Joe Biden.

Colin Powell l-a criticat mereu pe Donald Trump.

În 2016, el a susţinut-o în cursa la Casa Albă pe Hillary Clinton împotriva miliardarului, iar patru ani mai târziu şi-a anunţat decizia de a vota cu Joe Biden, acuzându-l pe preşedintele republican de atunci de faptul că ”minte tot timpul”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.