Preşedintele american Donald Trump a acordat Braziliei statutul de aliat militar major al Statelor Unite, ceea ce va facilita achiziţionarea de către Brazilia de armament american sofisticat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Desemnez prin prezenta Republica Federală a Braziliei drept un aliat militar major al Statelor Unite în afara NATO”, a scris Trump miercuri într-o notă adresată Departamentului de Stat.

Alte 17 ţări - între care Israelul, Egiptul, Noua Zeelandă şi Taiwanul - beneficiază de acest statut, care le permite un acces privilegiat la armament american şi o cooperare militară sporită cu Washingtonul.

Donald Trump forjează legături tot mai strânse cu preşedintele brazilian de extremă dreapta Jair Bolsonaro, ajuns la putere în ianuarie, supranumit uneori ”Trumpul Tropicelor”.

Donald Trump şi-a anunţat marţi intenţia de a examina ”un acord de liber-schimb cu Brazilia”.

”Brazilia este un mare partener comercial. Eu am o mare relaţie cu Brazilia şi o relaţie fantastică cu preşedintele său”, adăuga el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.