Preşedintele american Donald Trump a condamnat, miercuri seară, într-un mesaj video, violenţele de săptămâna trecută de la Capitoliu şi nu a făcut vreo referire la punerea sa sub acuzare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mesajul a fost publicat pe contul de Twitter al Casei Albe.

„Condamn, fără echivoc, violenţele petrecute săptămâna trecută”, a spus Trump.

El a adăugat că „violenţa şi vandalismul nu au niciun loc în ţara noastră şi niciun loc în mişcarea noastră”.

„Niciun adevărat susţinător de-ai mei nu ar putea susţine vreodată violenţa politică, nu ar putea vreodată să nu respecte forţele de ordine sau steagul nostru american măreţ”.

Trump a mai afirmat că „cei care au fost implicaţi în atacul de săptămâna trecută vor fi aduşi în faţa justiţiei”.

Preşedintele a subliniat că a cerut agenţiilor federale să folosească toate resursele necesare pentru a menţine ordinea în Washington DC pentru a fi asigurată o tranziţie paşnică a puterii. În final, el a făcut apel la unitate, ca „toţi americanii să fie împreună un singur popor american”.

Incidentele de miercurea trecută s-au soldat cu câteva zeci de răniţi şi cinci decese. Preşedintele Donald Trump a fost, miercuri, pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor pentru „incitare la insurecţie”. Decizia finală legat de condamnarea lui aparţine Senatului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.