Preşedintele american Donald Trump a ajuns la Hamburg, în Germania, pentru summitul G20, cu o zi înainte de prima sa reuniune cu preşedintele rus Vladimir Putin, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderii celor mai dezvoltate 20 de economii din lume se reunesc în oraşul german pentru summitul G20.

Trump a petrecut jumătate de zi în Polonia, unde a rostit un discurs în care a criticat Rusia şi ameninţat Coreea de Nord cu repercusiuni pentru programele militare şi a participat la o conferinţă de presă comună cu preşedintele polonez.

El se va întâlni în cursul zilei de joi cu şefa Guvernului german, Angela Merkel, şi va lua parte la un dineu de lucru consacrat securităţii în Asia de nord-est, împreună cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi cu premierul japonez Shinzo Abe.

Summitul G20 are loc la doar o lună după tensiunile lăsate în urmă de Donald Trump la summitul G7 din Taormina.

La G20, preşedintele american trebuie să se pregătească pentru o serie de curenţi geopolitici extrem de instabili - de la discordia transatlantică la relaţiile din ce în ce mai tensionate cu China.

Donald Trump se pregăteşte şi de prima întâlnire cu preşedintele Vladimir Putin, care va avea loc vineri în marja summitului G20 şi va avea o importanţă crucială pentru politica internă din Statele Unite, având în vedere acuzaţiile de colaborare în timpul alegerilor prezidenţiale între asociaţii campaniei Trump şi agenţii Kremlinului.

Mai mulţi asociaţi ai campaniei republicane sunt anchetaţi pentru posibile legături cu Moscova, după ce serviciile de informaţii americane au dezvăluit că ruşii au încercat în mod activ să încline balanţa electorală în favoarea lui Donald Trump.

Acest scandal continuă să-i submineze administraţia prezidenţială, iar mai mulţi consilieri de la Casa Albă au fost nevoiţi să-şi angajeze avocaţi personali şi să-şi dedice timpul negării acuzaţiilor legate de Rusia.

Donald Trump s-a arătat retincent în a recunoaşte implicarea ruşilor în alegerile prezidenţiale, în ciuda concluziei agenţiilor de informaţii din Statele Unite.

De asemenea, acesta a catalogat drept ”ştiri false” acuzaţiile lansate împotriva asociaţilor săi şi a consilierilor de la Casa Albă.

Chiar şi simple fotografii cu Donald Trump şi Vladimir Putin ar putea să reprezinte un risc politic, pentru că pot fi utilizate de către rivalii miliardarului republican din Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.