Numărul spitalizărilor din Canada legate de Covid-19 este în creştere, paturile de la terapie intensivă se ocupă, iar variantele de Covid-19 se răspândesc în al treilea val al pandemiei, ”foarte serios”, a declarat, marţi, premierul Justin Trudeau, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În jurul lumii, ţările se confruntă cu un al treilea val al acestei pandemii, foarte serios. Iar acelaşi lucru se întâmplă acum şi în Canada”, a afirmat Trudeau într-o conferinţă de presă.

În ultima săptămână, Canada a consemnat în medie aproape 5.300 de cazuri noi de coronavirus pe zi, înregistrând un total de peste 1 milion de teste pozitive şi 23.000 de decese.

Provincia Ontario, cea mai populată din ţară, a intrat sâmbătă într-o carantină limitată, dar unii oficiali locali cer măsuri mai drastice.

Trudeau a spus că va vorbi cu premierul din Ontario, Doug Ford, dar nu a oferit detalii.

Provinciile candiene, din Quebec şi până în Columbia Britanică, cu excepţia Manitoba, se luptă cu creşterea numărului de infecţii cu noul coronavirus.

Guvernul federal a livrat până în prezent peste 10 milioane de doze de vaccinuri pentru coronavirus, iar agenţiile de sănătate ale provinciilor sunt în curs de administrare a acestora.

Trudeau a spus că toţi cei care vor dori să se vaccineze, din populaţia de 38 de milioane de persoane, vor putea fi imunizaţi până la sfârşitul lunii septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.