Mai multe ”trombe marine” - diferite de o tornadă, pentru c nu au atins uscatul - au fost observate în zona de coastă din vestul Italiei, în regiunea Salerno, la aproximativ 30 de kilometri de Napoli, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înregistrări video publicate de martori pe reţele de socializare surprind nişte ”tuburi”, nişte spirale lungi, care se apropie de coastă dinspre Golful Salerno.

Unul dintre aceste fenomene, cel mai impresionant, se opreşte în momentul în care atinge uscatul, rămânând doar o ”trombă marină”, un vortex care are loc doar pe mare.

Altul, mai puţin puternic, şi-a continuat activitatea câteva momente după ce a atins uscatu şi poate fi astfel considerat o ”tornadă”.

”Nicio pagubă nu s-a semnalat”, potrivit publicaţiei locale Il Giornale di Salerno, care nu semnalează nici victime.

Ziarul scrie însă că locuitorii din zonă s-au ”alarmat” la apropierea fenomenului de Salerno, în contextul în care în provinicie au loc ploi puternice.

Aceste trombe marine sunt un fenomen destul de obişnuit în Italia, mai ales pe coasta de vest.

”O trombă este de obicei mai slabă decât o tornadă, ruda sa terestră. Dacă tromba atinge uscatul pe litoral, ea devine tornadă”, potrivit site-ului Observatorului tornadelor Keraunos.

O trombă marină impresionantă a fost observată la începutul lui septembrie în Grecia.

Un restaurant a surprins-o, în timp ce se îndrepta către coasta de est a Insulei Evia.

Este vorba despre un fenomen curent în Grecia, care înregistrează între 65 şi 85 de trombe marine anual, potrivit unui fizician de la Observatorul din Atena, Stavros Dafis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.