Treisprezece persoane au fost ucise în Pakistan în confruntări armate între paramilitari, atacaţi într-o bază, şi combatanţi a căror identitate era necunoscută, care au luat ostatice familii, a anunţat armata pakistaneză, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Combatanţi ”bine echipaţi” au luat cu asalt o bază în oraşul Muslim Bagh, în provincia Balucistan (sud-vest) şi au luat ostatice trei familii într-un imobil locuit, a anunţat armata duminică.

Confruntări armate au avut loc începând de vineri seara şi până sâmbătă dimineaţa, a anunţat serviciul de comunicare al armatei pakistaneze (ISPR).

Cei şase atacatori au fost ucişi, dar şi şase membri ai forţelor de securitate ale statului şi un civil, a anunţat ISPR.

Alte şase persoane, inclusiv o femeie, au fost rănite.

Nicio grupare nu a revendicat imediat atacul, însă grupări separatiste etnice balucă luptă de decenii într-o rebeliune împotriva statului în această provincie şi ia adesea ca ţintă forţe de securitate.

Talibanii pakistanezi sunt de asemenea activi în această regiune.

Funeralii ale unor dintre bărbaţii ucişi au avut loc sâmbătă la Quetta, capitala Balucistanului.

Armata separatistă de eliberare balucă a revendicat sâmbătă un atac al unor forţe de securitate care păzeau o echipă de prospecţiuni petroliere şi gazifere mai la sud, în regiunea Kalat, în Balucistan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.