Trei spitale au fost scoase din serviciu, în sectoare rebele din provincia Dera (sud), în urma unor bombardamente nocturne ale forţelor aeriene ruse, care susţin regimul lui Bashar al-Assad, a anunţat miercuri Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), relatează AFP

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste raiduri au avariat structuri medicale în localităţile Saida, Al-Mseifra şi Al-Jiza, aflate sub controlul rebelilor, potrivit directorului SOHR Rami Abdel Rahman.

”Spitalul din Saida nu mai funcţionează de la primele ore ale zilei de miercuri, din cauza unor raiduri aeriene neidentificate care au atins împrejurimile acestei structuri”, a declarat el.

Potrivit lui Abdel Rahman, alte bombardamente aeriene, identificate ca fiind ruse, au vizat apoi sectorul centrului medical de la Al-Mseifra, care a fost avariat şi a fost necesar să fie închis.

”Spitalul de la Al-Jiza a fost avariat în această (miercuri) dimineaţa. Au avut loc atacuri aeriene (vizând sectorul) din apropierea spitalului, care a fost avariat şi scos din uz”, a mai declarat directorul SOHR, care nu a fost în măsură să ofere imediat precizări despre soarta personalului medical sau pacienţilor.

Odată cu închiderea acestor trei structuri medicale, numărul spitalelor scoase din serviciu în acest sector se ridică la cinci de la începutul - pe 19 mai - al unei operaţiunii militare a forţelor guvernamentale vizând să recucerească de la rebeli sectoarele asupra cărora aceştia deţin controlul în sudul Siriei.

După o săptămână de bombardamente sângeroase susţinute de atacuri aeriene ruse în zone situate în provinciile Deraa şi Quneitra, armata siriană a lansat marţi o ofensivă contra sectarelor rebele din oraşul Deraa, capitala provinciei, împărţită în zone guvernamentale şi cartiere aflate sub controlul rebeliunii.

Potrivit agenţiei de presă oficiale siriene Sana, aceste atacuri aeriene vizând Deraa sunt preludiul unei ”avansări în sud-estul oraşului”.

Potrivit SOHR, raiduri violente ale armatelor siriană şi rusă şi bombardamente cu butoaie cu explozivi au vizat miercuri dimineaţa cartiere aflate sub controlul rebelilor în oraş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.