Trei persoane au fost rănite în tiruri, la un ”carnaval de vară” caraib în centrul oraşului olandez Rotterdam, anunţă duminică, într-un comunicat, poliţia, care precizează că trei persoane au fost arestate, inclusiv atacatorul şi o victimă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Motivul atacului armat, care a avut loc sâmbătă seara, la ora locală 20.45 (21.45, ora României), nu a fost prezentat de către forţele de ordine din acest oraş portuar, care au anunţat că au deschis focul împotriva atacatorului.

”Agenţii au văzut un suspect trăgând într-o victimă. Ei au tras apoi mai multe focuri de armă asupra suspectului. Supectul şi victima au fost conduşi la spital şi au fost arestaţi. O femeie a fost rănită, într-o cădere, în timp ce se îndepărta de incident”, au anunţat într-un comunicat, după incident, forţele de ordine.

Incidentul a avut loc în apropiere de Coolsingel, un bulevard important din centrul oraşului.

La puţin timp după incident, agenţi au arestat un al treilea suspext, în apropiere.

ALT ATAC ARMAT

”Carnavalul de vară” a fost oprit, ca măsură de siguranţă, după atacul armat, a anunţat radiodifuzorul public NOS.

Televiziunea locală TV Rijnmond a publicat pe contul său de Instagram o înregistrare video în care apare o armă de foc între şine de tramvai, o prezenţă puternică a forţelor de ordine şi o persoană transportată cu o ambulanţă.

Mai devreme, sâmbătă, a avut loc alt atac armat în acelaşi loc.

”Nu pare să existe o legătură îngtre cele două incidente, însă posibilitatea este inclusă în anchetă”, anunţă poliţia.

”Direcţia Naţională a Poliţiei Judiciare, condusă de Ministerul Public, anchetează cu privire la deschiderea focului de către poliţie”, precizează poliţia.

”Carnavalul de vară”, programat de vineri şi până duminică în oraşul portuar Rotterdam, se prezintă ca fiind o mare ”adunare caraibă”, cu concerte, paradă, artă şi standuri culinare.

Un locuitor din Rotterdam în vârstă de 29 de ani a fost rănit sâmbătă, în centrul oraşului, către ora locală 22.45 (23.45, ora României), după ce a fost înjunghiat, a anunţat Poliţia din Rotterdam pe reţeaua de socializare Twitter, redenumită X.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.