Poliţia din statul Kerala, din sudul Indiei, a arestat trei persoane pentru că ar fi ucis două femei într-un presupus ritual care a implicat sacrificiu uman, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rămăşiţele femeilor, care ar fi fost ucise la câteva luni distanţă, au fost găsite marţi.

Poliţia precizează că acuzaţii - un cuplu şi un alt bărbat - ”au torturat” victimele înainte de a le ucide. Inculpaţii ar fi mărturisit crima, iar o anchetă este în curs de desfăşurare. Ei nu au oferit declaraţii, deoarece se află în custodia poliţiei.

Cazul înfiorător a şocat India şi statul Kerala, considerat unul dintre cele mai progresiste state indiene..

Poliţia a menţionat că acuzaţii sunt Bhagaval Singh – un ”vindecător” care practică medicina ayurvedică – soţia sa Laila şi Mohammed Shafi, un ”practicant ocult” din districtul Idukki. Miercuri, un tribunal din oraşul Cochin (Kochi) i-a trimis în custodie judiciară pentru trei săptămâni.


Crimele au avut loc în urmă cu mai mult de patru luni şi sunt suspectate că fac parte dintr-un ritual făcut efectuat pentru ”beneficii financiare”, a declarat comisarul din Cochin, CH Nagaraju. El a adăugat că motivul din spatele crimei s-a bazat doar pe o ”presupoziţie preliminară” şi că investighează pe baza mărturisirilor.

”Magia neagră” este încă practicată în unele părţi ale Indiei. Oamenii cred că ritualurile ar putea aduce prosperitate, ar putea ajuta femeile fără copii să aibă copii, să vindece boli şi chiar să aducă mai multe precipitaţii.

Poliţia susţine că acuzaţii le-ar fi atras pe victime - care vindeau bilete de loterie în Cochin - cu promisiunea că le-ar oferi bani şi le-ar fi decapitat înainte de a le tăia trupurile în bucăţi.

Rămăşiţele umane suspectate a fi ale femeilor au fost exhumate marţi lângă reşedinţa lui Singh, din districtul Pathanamthitta.

Probele de ADN ale rămăşiţelor au fost trimise să fie testate după ce familiile femeilor nu au reuşit să identifice părţile mutilate ale corpurilor recuperate din groapă.

Ministrul şef Pinarayi Vijayan a spus că incidentul ”a şocat conştiinţa umană”, iar răpirea şi uciderea oamenilor din motive superstiţioase este o crimă ”dincolo de imaginaţie într-un stat precum Kerala”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.