Un incendiu declanşat de o lumânare a devastat o secţie de terapie intensivă oentru bolnavi de covid-19 în Ucraina, s-a soldat cu moartea a trei persoane şi rănirea altor patru, au anunţat miercuri serviciile ucrainene de salvare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit salvării, un angajat al spitalului a aprins o lumânare unui pacient mort din cauza covid-19 în această secţie, în oraşul Kosiv (vest).

La contactul cu aerul saturat din secţia de terapie intensivă, în care funcţionau cinci concentratoare de oxigen, această sursă de căldură a declanşat ”imediat” incendierea aparaturii medicale.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Necunoaşterea legilor fizicii şi dispreţul faţă de securitate au condus la pierderi ireparabile”, deplâng într-un comunicat salvatorii.

Tre persoane - incluisv doi pacienţi - au murit în acest incendiu, la parterul clădirii.

Identitatea celei de a treia victime era necunoscută imediat, dar şi soarta angajatului care a aprins lumânarea.

Patru persoane au fost rănite, dintre care două prezentau arsuri foarte grave, potrivit aceleiaşi surse.

În Ucraina, la fel ca în toată fosta Uniune Sovietică, incendiile şi alte accidente în spitale sau aziluri de bătrâni sunt frecvente, din cauza infrastructurii în paragină sau neglijenţei.

În februarie, patru persoane au murit într-un incediu la o unitate de bolnavi covid-19 de la Zaporojie, în sudul Ucrainei.

În aceeaşi lună, un bolnav de covid-19 a murit în explozia unei surse de oxigen într-un spital de la Cernăuţi (vest).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.