Trei alpinişti spanioli, în vârstă de 19, 21, respectiv 46 de ani, au fost descoperiţi decedaţi în masivul Picos de Europa, din nord-vestul Spaniei. Ei erau legaţi cu aceeaşi coardă de escaladă, a anunţat miercuri Guardia Civil, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parcul Naţional Picos de Europa se află în Cordillera Cantabrică, la intersecţia provinciilor Asturia, Leon şi Cantabria.

“Am fost anunţaţi luni seară în legătură cu dispariţia a trei alpinişti. Am descoperit vehiculul lor în partea de est a masivului Picos de Europa şi mai multe grupuri de salvatori au urcat”, a explicat un purtător de cuvânt al Guardia Civil.

“Marţi după-amiază, cei trei alpinişti au fost descoperiţi morţi. Erau legaţi cu aceeaşi coardă, nu se ştie cum au căzut”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Operaţiuni delicate de coborâre de pe munte a cadavrelor celor trei bărbaţi au fost reluate miercuri dimineaţă, mobilizând elicoptere într-o zonă periculoasă, din cauza ploii şi a zăpezii, potrivit aceleiaşi surse. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.