Translatorii de la Parlamentul European, nemulţumiţi de condiţiile de muncă, au determinat marţi o întârziere a discursului prim-ministrului bulgar Boyko Borisov, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un grup de translatori şi câţiva europarlamentari au ocupat zona tehnică, împiedicând astfel sunetiştii să intre. Astfel, microfoanele nu au putut fi pornite iar discursul lui Borisov a întârziat timp de 40 de minute.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat: „Nu este normal. Punct. Acest lucru nu i s-ar fi întâmplat preşedintelui francez sau cancelarului german”.

Luna trecută, translatorii au lansat o campanie pentru a-şi îmbunătăţi condiţiile de muncă. Ei protestează faţă de ceea ce descriu ca fiind o decizie „unilaterală” de a le schimba programul de lucru, inclusiv prin faptul că numărul maxim de ore pe care îl petrec în birourile lor în timpul sesiunilor parlamentare s-a mărit de la şapte la opt.

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a susţinut că „este inacceptabilă întreruperea programului Parlamentului”. El a descris incidentul ca fiind o întrerupere cauzată de unii europarlamentari care „au încetinit restaurarea sistemului audio din solidaritate cu translatorii şi astfel aceşti europarlamentari au oprit sunetiştii să intre în camera tehnică ca şi cum ar fi fost membri de sindicat”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.