Niciun stat membru al Uniunii Europene - nici Ungaria şi nici Polonia - nu se opune în mod direct legării cadrului financiar al blocului european de performanţa membrilor acestuia în domeniul statului de drept, o propunere căreia atât Budapesta, câr şi Varşovia i s-au opus aprig până acum, a anunţat duminică premierul finlandez Antti Rinne, a cărui ţaă deţine preşedinţia semestrială a UE, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legătura între viitorul buget plurianual al UE şi statul de drept nu vizează ”să pună niciun stat membru la zid”, a declarat la postul public YLE Antti Rinne.

Această legătură între buget şi statul de drept este una dintre priorităţile preşedinţiei finlandeze a UE şi a condus la tensiuni, mai ales cu Ungaria care, împreună cu Polonia, sunt vizate deja de acţiuni disciplinare UE din cauza unor presupuse încălcări ale reglementărilor şi valorilor Uniunii.

Premierul finlandez Antti Rinne urmează să efectueze luni o vizită la Budapesta, pentru a discuta cu premierul suveranist Viktor Orban.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.