Tirurile de rachetă iraniene de miercuri împotriva unor baze în Irak nu aveau obiectivul să omoare militari americani, ci să avarieze ”maşina militară” a Statelor Unite şi marchează începutul unei serii de atacuri în toată regiunea, a anunţat joi un comandanrt de rang înalt din cadrul Gardienilor Revoluţiei, citat de televiziunea naţională iraniană, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amir Ali Hajizadeh, comandantul Forţei aeropsapaţiale Pasdaran, a apreciat că plecarea forţelor americane staţionate în Orientul Mijlociu va fi ”răzbunarea potrivită” pentru Iran, după asasinarea generalului Qassem Soleimani, ucis vineri într-un atac cu un avion american fără pilot (dronă) la Bagdad.

El a precizat că, înainte de atacul de miercuri, Teheranul a procedat la ”atacuri cibernetice cu scopul de a dezactiva sistemele de navigaţie a avioanelor şi dronelor americane”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.