Focuri de armă au vizat miercuri seara sediul Ambasadei Statelor Unite în Liban, la periferia Beirutului, fără să facă victime, declară joi un purtător de cuvânt AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, ”la ora locală 22.37 (şi ora României), tiruri au fost semnalate în apropierea intrării în ambasada americană”, declară AFP un purtător de cuvânt al misiunii, Jake Nelson.

”Nu au existat răniţi”, adaugă el, pecizând că Ambasada Statelor Unite se află ”în contact apropiat” cu forţele de securitate libaneze.

Complexul în care se află sediul Ambasadei Statelor Unite, extrem de securizat şi înconjurat de baraje ale armatei libaneze, se află la Awkar, la periferia de nord a Beirutului.

Incidentul a coincis cu comemorarea exploziei unei maşini-capcană, în 1984, în faţa sediului ambasadei americane, în acest sector, soldată cu 11 morţi şi zeci de răniţi.

Ambasada s-a mutat în nordul Beirutului în urma unui atentat sinucigaş care a distrus cancelaria, în aprilie 1983, soldat cu 63 de morţi, în plin Război CIvil (1975-1990).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.