Prim-ministrul britanic, Theresa May, nu a exclus posibilitatea unor noi acţiuni împotriva Siriei dacă vor exista dovezi că unele dintre depozitele de arme chimice au rezistat atacurilor şi a declarat că va răspunde luni în Parlament întrebărilor privind atacul, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

May a declarat că atacurile “vor afecta serios capacităţile regimului sirian de a cerceta, dezvolta şi folosi arme chimice”.

De asemenea, prim-ministrul a adăugat că Marea Britanie şi aliaţii săi au lovit un depozit de arme chimice şi o facilitate de producţie, un centru de cercetare a armelor chimice şi un buncăr militar care a fost implicat în atacurile chimice.

Întrebată dacă ar autoriza noi atacuri în situaţia în care s-ar descoperi că au rezistat câteva stocuri de arme chimice, May a răspuns că regimul sirian nu ar trebui să pună la îndoială  determinarea Marii Britanii de a nu permite ca folosirea armelor chimice să devină ceva obişnuit..

În urma acuzaţiilor liderului opoziţiei, Jeremy Corbyn, care a susţinut că atacurile sunt “discutabile din punct de vedere legal”, prim-ministrul a susţinut că procurorul general Jeremy Wright a furnizat consiliere legală care a fost prezentată joi Cabinetului. Wright a susţinut că atacurile sunt necesare pentru a se evita o catastrofă umanitară.

Theresa May a adăugat că se va prezenta luni în faţa Camerei Comunelor din Parlament  pentru a răspunde la întrebări privind atacurile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.