Premierul britanic Theresa May a condamnat atacul preşedintelui american Donald Trump asupra mai multor membre democrate ale Congresului american, numind afirmaţiile lui Trump ca fiind „complet inacceptabile”, relatează The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a îndemnat duminică membre democrate ale Congresului ”să se întoarcă” de unde vin, declaraţii din cauza cărora a fost criticat de lideri din Partidul Democrat, care l-au catalogat drept ”rasist” şi xenofob.

După ce a fost întrebat despre opinia lui May privind comentariile lui Trump, un purtător de cuvânt al premierului britanic a declarat: „Viziunea premierului este că acest limbaj este total inacceptabil”.

Este ”atât de interesant să le văd pe alesele «progresiste» democrate din Congres (...) spunând de-acum sus şi tare şi în mod perfid populaţiei Statelor Unite, cea mai mare şi cea mai puternică naţiune de pe Pământ, cum trebuie condus Guvernul nostru”, a scris locatarul Casei Albe pe Twitter.

El apreciază că aceste alese sunt ”originare din ţări ale căror Guverne sunt într-o situaţie total catastrofală, cele mai rele, cele mai corupte şi inepte din lume (dacă au un Guvern care funcţionează)”.

”De ce nu se întorc ele în aceste locuri, total eşuate şi infestate de criminalitatea din care vin, pentru a ajuta la repararea lor?”, continuă şeful statului american, fără să citeze nume.
Se pare că el se referă la tinere alese în Congres precum Alexandria Ocasio-Cortez, la New York, la Ilhan Omar, în Minnesota, sau la Rashida Tlaib, în Michigan. Dintre acestea, doar Ilhan Omar nu s-a născut în SUA.
Comentariile premierului britanic reprezintă cel mai dur atac al lui May la adresa lui Trump. Anterior, ea a condamnat declaraţiile lui Trump privind protestele din Charlottesville, însă nu cu un limbaj atât de dur. Atunci, Trump a afirmat că există „persoane bune de ambele părţi” după incidente violente între un grup de neo-nazişti şi contramanifestanţi în Charlottesville, SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.