Prim-ministrul britanic, Theresa May, a anunţat că intenţionează să menţină legislaţia Uniunii Europene în Marea Britanie pentru încă 21 de luni, scrie The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legea Comunităţilor Europene din 1972 nu va fi abrogată pe teritoriul britanic până la sfârşitul lui 2020.

Dominic Raab, ministrul pentru Brexit, a declarat că această decizie este necesară „pentru a ne asigura că totul merge cum trebuie ... în concordanţă cu înţelegerea pe care am făcut-o cu UE”.

Decizia va stârni, cel mai probabil, furia parlamentarilor pro-Brexit, care primiseră promisiuni că legea va ieşi din vigoare în martie 2019.

De asemenea, există posibilitatea ca decizia să fie contestată legal, deoarece Marea Britanie nu va mai avea europarlamentari sau comisari europeni, dar va continua să respecte legile de la Bruxelles.

În plus, May a anunţat că ea va conduce negocierile cu Uniunea Europeană.

„Eu voi conduce negocierile cu Uniunea Europeană iar Secretarul de Stat pentru Ieşirea din Uniunea Europeană îmi va ţine locul. Departamentul pentru Brexit va fi responsabil doar pentru pregătirile interne”, a afirmat ea.

Întrebat dacă cetăţenii UE care locuiesc în Regatul Unit vor putea să rămână dacă nu va exista niciun acord între Marea Britanie şi Uniunea Europeană, Raab a afirmat că „nu vor fi înlăturate drepturile cetăţenilor UE din această ţară”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.