Editorul New York Times, AG Sulzberger, a făcut apel la Donald Trump să nu mai numească jurnaliştii „duşmanii poporului” pentru că acest lucru ar putea duce la violenţă, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sulzberger a a vut o întâlnire privată cu Donald Trump la Casa Albă. Întâlnirea trebuia să fie una secretă însă Sulzberger a precizat că Trump nu a respectat acest lucru prin ce a postat pe Twitter.

Trump a scris pe Twitter: „Am petrecut mult timp discutând despre ştirile false care sunt publicate de presă şi acum acestea au dus la fraza „duşmanii poporului”. Trist!”

The New York Times a publicat apoi un comunicat în care preciza că „a decis să răspundă felului în care preşedintele a descris conversaţia”.

Sulzberger a declarat că a acceptat întâlnirea cu Trump pentru a vorbi despre preocupările sale privind „retorica îngrijorătoare contra presei” a preşedintelui.

El i-a transmis lui Trump că fraza „ştiri false” este „neadevărată şi dăunătoare” dar că „este mult mai îngrijorat de faptul că a numit jurnaliştii ca fiind duşmanii poporului”.

„L-am avertizat că acest limbaj contribuie la creşterea numărului de ameninţări împotriva jurnaliştilor şi acest lucru va duce la violenţă”, a declarat Suzlberger.

El i-a spus lui Trump că acest lucru se întâmplă în mod deosebit în alte ţări, acolo unde retorica preşedintelui american este folosită de unele regimuri pentru a controla presa.

„L-am avertizat că pune vieţile oamenilor în pericol, că subminează idealurile democratice ale ţării noastre şi că acest lucru dăunează angajamentului nostru faţă de libertatea de exprimare şi o presă liberă”, a afirmat Sulzberger.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.