Cotidianul britanic The Independent publică miercuri, în secţiunea Voices, un portret al liderului Partidului Social-Democrat Liviu Dragnea, intitulat “Există încă speranţă pentru Europa - uitaţi-vă la România”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“După alegerea, în Bulgaria şi Republica Moldova, a unor candidaţi pro-Putin, capitalele europene respiră uşurate că România s-ar putea rupe de curentul din sud-estul Europei şi instala un premier pro-UE, pro-NATO, după alegerile naţionale din 11 decembrie. Într-o perioadă în care (formaţiunile de – n.r) centru-stânga din toată UE sunt într-o poziţie dificilă, sosirea lui Liviu Dragnea va înveseli social-democraţia europeană”, scrie Denis MacShane, fost ministrul britanic pentru Europa, jurnalist specializat în politica europeană.

Autorul articolului prezintă principalele promisiuni electorale ale liderului PSD, printre care crearea unui Fond Suveran de Investiţii care va pregăti circa 200 de companii deţinute încă parţial de stat pentru listarea la Bursă. De asemenea, Dragnea i-a explicat jurnalistului, în cursul unei întâlniri la Stockholm, că vrea să elimine impozitul pe dividende şi TVA-ul la vânzările de locuinţe, să crească salariul minim pe economie, să ofere deduceri de taxe pentru familiile cu copii şi să convingă medicii să rămână în ţară.

CITEȘTE ȘI Un ex-parlamentar laburist condamnat la închisoare pentru contabilitate mincinoasă este autorul articolului laudativ la adresa lui Liviu Dragnea din The Independent

În ceea ce priveşte UE, el a dat asigurări că România poate contribui la securizarea graniţelor externe ale blocului comunitar, un angajament care “va fi bine primit la Bruxelles şi Berlin”, scrie The Independent.

“Pare calm, metodic şi convins că România se va uita spre Occident, către Italia, Franţa, Spania şi Marea Britanie. Nu este interesat să se alăture Europei din (Grupul de la – n.r.) Vişegrad, cu Ungaria, Polonia, Slovacia şi Cehia, în condiţiile în care primele trei naţiuni sunt controlate de lideri neliberali, naţionalişti, islamofobi, predispuşi să critice UE în loc să o susţină. Dragnea este hotărât ca România să rămână loială UE şi ca, puţin câte puţin, România să devină o economie modernă, care să respingă intoleranţa şi neo-liberalismul antisocial”, încheie MacShane articolul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.