În apropierea peşterii în care sunt captivi 12 copii, membri ai unei echipe de fotbal, şi antrenorul lor a început ploaia torenţială, care ar putea îngreuna eforturile autorităţilor, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernatorul provinciei Chiang Rai, Narongsak Osottanakorn, a declarat că acum este vorba despre „un război împotriva apei”.

„A fost mereu un război contra timpului dar acum a devenit din ce în ce mai critic în ultimele zile. Teama este că dacă nu ar fi început operaţiunea acum, ploaia ar fi umplut din nou peştera, punând copiii într-o situaţie şi mai rea”, a precizat reporterul BBC de la faţa locului, Sophie Long.

Conform Bangkok Post, copiii vor fi împărţiţi în patru grupuri. Primul grup va fi format din patru persoane iar următoarele vor avea câte trei. Antrenorul se va afla în ultimul grup.

Guvernul thailandez a precizat că fiecare copil va fi însoţit de doi scafandri şi nu va fi în niciun moment singur.

Primul grup de copii este aşteptat afară la ora locală 14:00 (21:00 – ora României)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.