Bilanţul atacului armat de sâmbătă, din Texas, a crescut, fiind acum de şapte morţi, relatează presa locală, citată de Reuters. Un bărbat de 30 de ani a deschis focul la întâmplare în localităţile Midland şi Odessa din Texas, primul bilanţ fiind de 5 morţi şi 21 de răniţi. Atacatorul a fost ucis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectul a deturnat o maşină a poştei americane şi a deschis focul asupra poliţiştilor, a persoanelor aflate în trafic şi la cumpărături în week-end-ul prelungit ca urmare a sărbătorii Zilei Muncii, înainte de a fi împuşcat şi ucis în parcarea unui complex cinematografic din Odessa, conform poliţiei.

Iniţial, autorităţile au crezut că este vorba de doi atacatori la volan, dar şeful poliţiei din Odessa, Michael Gerke, a informat că ar fi fost doar unul.

Suspectul venea dinspre Midland şi se îndrepta spre Odessa pe autostrada interstatală 20, când a fost oprit la ora locală 3:17 p.m., a declarat Gerke. L-a împuşcat pe ofiţerul de poliţie, a mers apoi cu maşina spre vest pe I-20 şi a ieşit de pe autostradă la Odessa. A condus apoi spre Home Depot, unde a deschis focul asupra trecătorilor.

"La un moment dat, suspectul şi-a abandonat maşina şi a furat o camionetă a poştei", a spus Gerke. El s-a îndreptat apoi spre est, urmărit de poliţie, şi s-a izbit de un vehicul oprit în spatele multiplexului Odessa Cinergy, unde a avut un loc un schimb de focuri cu poliţiştii în urma căruia a fost ucis.

 

Autorităţile nu au dat publicităţii numele victimelor şi atacatorului, însă au precizat că acesta din urmă era un bărbat alb, care avea aproximativ 30 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.