Iordania a anunţat sâmbătă că şi-a închis temporar spaţiul aerian ca răspuns la "pericolele crescânde" din Orientul Mijlociu, unde tensiunile sunt la cel mai înalt nivel între Israel şi Iran, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat, Comisia de reglementare a aviaţiei civile a precizat că a decis "închiderea temporară a spaţiului aerian iordanian pentru toate aeronavele (...) începând de sâmbătă de la ora 20:00 GMT (23:00 ora locală şi a României) până la noi ordine".

Această decizie "va fi revizuită în mod regulat în funcţie de evoluţia situaţiei".

Ceva mai devreme, Haitham Misto, preşedintele Comisiei de reglementare a aviaţiei civile din Iordania, declarase că interferenţele în traficul aerian iordanian au afectat sistemul GPS, ceea ce a determinat avioanele din zonă să folosească sisteme de navigaţie alternative.

Mai multe companii aeriene, între care Austrian Airlines, Lufthansa, Qantas, şi-au suspendat zborurile sau le-au deviat pe alte rute din cauza situaţiei create între Israel şi Iran.

CITEȘTE ȘI Tensiuni cu Iranul. Armata israeliană închide şcolile din motive de securitate şi restricţionează adunările publice

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.