Telefoanele mobile şi ceasurile conectate perturbă copiii în timpul învăţării şi este necesar, prin urmare, să fie interzise în instituţii de învăţământ secundar, anunţă marţi într-un comunicat Guvernul olandez, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Haga cere conducerilor şcolilor din ţară să adopte - până în octombrie - un regulament intern, împreună cu profesorii, părinţii şi elevii în vederea retragerii - începând din ianuarie 2024 - a telefoanelor mobile şi ceasurilor coenectate din clasă.

”Există tot mai multe probe care arată că telefoanele mobile au un efect nociv în timpul cursurilor”, afirmă Haga.

”Elevii se pot concentra mai puţin, iar performanţele lor scad”, potrivit Guvernului.

”Din acest motiv, telefoanele protabile şi tabletele sau ceasurile conectate nu vor mai fi autorizate în clase începând de la 1 ianuarie 2024”, anunţă Guvernul olandez.

”TRANSFORMARE CULTURALĂ”

Într-o scrisoare adresată camerei inferioare a Parlamentului, ministrul Educaţiei Robert Dijkgraaf îşi exprimă speranţa unei ”transformări culturale care să afecteze în mod pozitiv atmosfera învăţării în sălile de clasă”.

”În 2023, telefoanele portabile sunt un element esenţial al vieţii noastre cotidiene”, scrie el.

”Ele oferă acces la informaţii, leagă oameni şi formează un singur instrument important în societatea modernă. Cu btoate acestea, rolul lor în clasă este tot mai contestat”, afirmă Dijkgraaf.

Ministrul scrie că a purtat timp de mai multe luni discuţii cu privire la acest subiect cu profesori, cercetători, părinţi şi elevi.

”Toate părţile vizate subliniază importanţa unui mediu de învăţare în care elevii să poată să se concentreze şi participe”, subliniază el.

Dijkgraaf scrie că studii ştiinţifice au ”demonstrat că folosirea non-educaţională a telefoanelor mobile aduce atingere” acestui mediu.

Guvernul de coaliţie al centrului şi dreptei al lui Mark Rutte nu a decretat, pentru moment, interzicerea oficială a telefoanelor în casă, însă anunţă că îşi rezervă dreptul să facă acest lucru în urma unei prime evaluări a situaţiei, în iunie 2024.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.