Hicham H., tatăl lui Nahel, ucis prin împuşcare la vârsta de 17 ani de către un poliţist, la un control rutier, a anunţat că se constituie parte civilă în dosar, în pofida faptului că nu avea nicio legătură cu minorul, dar spera să facă acest lucru, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mă constitui parte civilă pentru ca să i se facă dreptate lui Nahel şi pentru a spune că sunt în viaţă”, a anunţat miercuri acest bărbat în vârstă de 42 de ani, originar din Colombes, un oraş care se învecinează cu Nanterre, în Hauts-de-Seine.

”Mi-e greu să-mi revin (...). Nu mai pot să dorm”, a declarat el într-un interviu acordat AFP la cabinetul avocatului său, Serge Money.

Hicham H. nu avea nicio legătură cu fiul său, care a fost ucis la vârsta de 17 ani.

”Am făcut nişte alegeri în viaţa mea care m-au făcut să nu pot să asist la naşterea sa. Nu i-am văzut primii paşi, (nu i-am auzit) primele cuvinte”, declară el ruşinat AFP.

Bărbatul îşi evocă apoi un ”parcurs foarte dificil”, care l-a dus la închisoare.

Marţi, la 27 iunie, în momentul răspândirii veştii uciderii fiului său, Nahel, Hicham H. se afla acasă, în Val-de-Marne.

”Un prieten m-a sunat să-mi spună că un tânăr în vârstă de 17 ani a fost împuşcat. După ce am aflat că era vorba despre fiul meu, văzând fotografia, m-am prăbuşit”, declară el.

Acest bărbat, un şofer care face livrări, ”spera” să-şi refacă legătura cu fiul său, dă el asigurări.

Acum, că maşinăria judiciară a fost pornită, ”mă aştept, ca toată lumea, ca poliţistul care mi-a spulberat speranţele să fie condamnat. Vreau o dreptate adevărată. El a luat viaţa unui copil”, declară el.

Hicham H., întrebat despre omagiile aduse fiului său în întreaga Franţă în ultimele zile, rămâne nepăsător.

”Asta nu-mi aduce nimic, asta nu-mi aduce înapoi fiul”, declarăel.

”Nu voi mai putea niciodată să recuperez aceşti ani în care am fost absent”, conchide el.

Poliţistul care l-a ucis prin împuşcare pe Nahel, la un control rutier, la Nanterre, a fost inculpat cu privire la omor şi încarcerat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.