Tatăl premierului britanic Boris Johnson urmează să ceară cetăţenia franceză după ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE), realizată de către fiul său, dezvăluie The Sunday Times, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cererea naţionalităţii franceze de către Stanley Johnson, în vârstă de 79 de ani, a fost dezvăluită de către fiica sa Rachel, într-o carte pe care aceasta a publicat-o săptămâna trecută.

În ”Rake's Progress : My Political Midlife Crisis”, Rachel Johnson scrie că ”tatăl său este pe cale să devină un cetăţean francez, mama sa fiind născută la Versailles”, potrivit ziarului.

”Este o veste bună. Şi eu aş putea deveni franţuzoiacă”, adaugă ea.

Stanley Johnson a fost unul dintre primii funcţionari britanici la Bruxelles, un membru al Parlamentului European (PE) şi Comisiei Europene (CE), ceea ce l-a obligat pe fiul său, Boris Johnson, să-şi petreacă o parte a copilăriei în capitala belgiană şi să înveţe franceza.

Un opozant al Brexitului în 2016, Stanley Johnson şi-a schimbat în mod brusc poziţia anul următor.

La fel ca fiul său, Boris, el este volubil şi a sfidat recent consemnele guvernamentale cu privire la petrecerea unui maxim de timp acasă, în vederea evitării răspândirii noului coronavirus.

”Boris a spus că ar trebui să evităm să mergem la pub, dar dacă trebuie să mă diuc la pub, eu mă voi duce”, declara el săptămâna trecută pentru postul iTV.

Guvernul a ordonat până la urmă închiderea puburilor, restaurantelor, teatrelor, cinematografelor, sălilor de sport şi centrelor de relaxare începând de vineri seara, în lupta împotriva răspândirii covid-19, care a ucis 233 de oameni în regat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.