Premierul Mark Rutte a anunţat, vineri seară, că Ţările de Jos vor relaxa restricţiile sanitare anti-COVID-19, printre cele mai dure din Europa, astfel că se va permite redeschiderea magazinelor, sălilor de sport, saloanelor de coafură şi a sex-shop-urilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Barurile, restaurantele, cafenelele şi instituţiile de cultură vor rămâne închise cel puţin până în 25 ianuari.

Magazinele pot fi deschise până la ora 17.00 începând de sâmbătă, la fel şi cluburile sportive şi instituţiile de învăţământ superior.

Şcolile s-au redeschis în 10 ianuarie.

Ministrul Sănătăţii, Ernst Kuipers, a afirmat că guvernul a decis să ridice din restricţii ca urmare a scăderii numărului spitalizărilor, în pofida unui val de infectări cu varianta Omicron.

Premierul olandez a explicat însă că este prea devreme pentru redeschiderea barurilor şi a restaurantelor, avertizând în legătură cu noile contaminări care, susţine el, ar putea ajunge în curând la un bilanţ zilnic de 75.000 - 80.000.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.