Un tanc militar dezafectat a fost furat dintr-o bază militară, în nordul Israelului, şi a fost găsit, câteva ore mai târziu, într-un depozit de fier vechi, în apropiere, anunţă poliţia israeliană, un al doilea caz de acest fel în acest an, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a fost sesizată de către Ministerul Apărării cu priviren la ”furtul unui tanc dintr-o bază de antrenament”, în noaptea de marţi spre miercuri, în apropiere de oraşul Elyakim, situat între Tel Aviv şi Haifa.

Căutări au condus rapid la găsirea ”tancului într-un depozit de fier vechi în apropiere de Nesher”, la doar 20 de kilometri de bază, la periferia de sud a Haifa, precizează poliţia.

O anchetă cu privire la furt a fost deschisă.

A DOUA ”DISPARIŢIE”

Armata israeliană a anunţat, la rândul său, că tancul găsit este de tip Merkava 2, ”scos din serviciu în urmă cu mulţi ani”.

Acest tiip de tanc, de fabricaţie israeliană, a fost conceput la începutul anilor '80.

”Tancul a fost dezarmat şi nu era operaţional”, a anunţat miercuri într-un comunicat armata, precizând că era staţionat pe un poligon de tir, accesibil drumeţilor.

Este pentru a doua oară când un tanc israelian scos din uz ”dispare” în condiţii neclare în acest an.

În februarie, un tanc a fost furat dintr-un memorial militar, în Platoul Golan sirian anexat de Istael, cu scopul de a fi folosit la o manifestaţie împotriva Guvernului lui Benjamin Natanyahu.

Persoana care conducea atunci vehiculul blindat, care spunea că deţinea o autorizaţie, a fost arestată de poliţie din cauză că nu avea permis de conducerea tancului, iar acesta a fost dus înapoi de unde a fost furat, potrivit presei locale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.