Taifunul Doksuri mătura vineri sud-estul Chinei, cu ploi puternice şi rafale de vânt de până la 175 de kilometri pe oră, după ce a ucis 13 oameni în Filipine, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Furtuna, care a pierdut din intensitate în ultimele ore, a atins coasta chineză către ora locală 9.55 (4.55, ora României), în provincia Fujian, situată în dreptul Taiwanului, potrivit televiziunii naţionale chineze.

O alertă cod roşu - cel mai ridicat nivel în meteorologie în China - este în vigoare.

Postul CCTV a difuzat imagini cu unul dintre jurnaliştii săi la faţa locului în mijlocul unor străzi inundate şi arbori trântiţi la pământ.

Imagini postate pe reţele de socializare surprind rafale masive de vânt măturând cartiere rezidenţiale la periferia Quanzhou (sud-est).

Alte imagini surprind locuitori care încearcă să se adăpostească în timp ce valuri uriaşe lovesc litoralul.

Provincia manufacturieră Guangdong, cu capitala la Canton, dar şi provinciile Fujian şi Zhejiang, limitrofe Shanghaiului, sunt cele mai expuse rafalelor de vânt.

La Fujian, peste 400.000 de oameni au fost evacuaţi preventiv, potrivit agenţiei oficiale chineze de presă China Nouă.

Şcoli, uzine şi întreprinderi au fost închise, potrivit agenţiei.

Taifunul Doksuri urmează să-şi continue traiectoria mai la nord, sâmbătă, şi să scadă ăşi mai mult în intensitate, potrivit servicilor meteorologice.

Doksuri a lovit miercuri nordul Filipinelor, unde bilanţul a crescut la 13 morţi şi 21 de dispăruţi, au anunţat vineri autorităţile locale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.