Dictatorul nord-coreean şi-a exprimat vineri satisfacţia cu privire la faptul că taifunul Bavi a cauzat puţine pagube materiale, o furtună clasată la un moment dat drept un taifun violent, care a măturat săptămâna aceasta peninsula coreeană şi care a alimetat temeri cu privire la pagube importante în Coreea de Nord, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicio victimă nu s-a raportat, iar pagubele au fost ”mai puţin importante decât s-a prevăzut”, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene de presă KCNA, care-l citează pe Kim în cursul unei vizite într-o regiune agricolă situată la sud-vest de Phenian.

Imagini difuzate de presa oficială surprind copaci scoşi din rădăcină pe străzl, la Phenian, şi o clădire avariată în oraşul Sariwon, la sud.

Ziarul Rodong Sinmun publică în ediţia de vineri o imagine în care Kim Jong Un ţine în mână un ştiulete de porumb în timp ce discută cu funcţionari.

În momentul în care taifunul a lovit ţara, în noaptea de miercuri spre joi, televiziunea oficială a anunţat în direct traiectoria şi consecinţele acestuia.

Programele televizate obişnuite au fost întrerupte de buletine meteorologice şi avertizări.

Imagini după trecerea taifunului au fost excepţional de rapid transmise.

Difuzarea acestui program special a continuat noaptea - un lucru fără precedent în Coreea de Nord, unde programele televizate se încheie în general înainte de miezul nopţii.

Catastrofele naturale au în general consecinţe mai numeroase în Coreea de Nord decât la vecinul său din Sud, din cauza infrastructurilor nord-coreene dărăpănate.

Nordul este de asemenea mai vulnerabil la inundaţii, având un relief mai muntos care a fost în întregime despădurit, ceea ce permite apei de ploaie să se scurgăă fără obstacole.

În prezent, lucrători umanitari internaţionali prezenţi în ţară nu pot ieşi din Phenian, din cauza restricţiilor impuse de către autorităţi împotriva pandemiei covid-19.

Coreea de Nord nu a confirmat încă niciun caz de covid-19.

Trei dintre cei patru funcţionari care-l însoţeau pe Kim Jong Un aveau faţa acoperită cu o mască de protecţie, iar dictatorul nu purta mască, arată fotografii publicate de ziarul Rodong Sinmun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.