Presiunea migraţionistă este din ce în ce mai gravă, a declarat, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, la Subotica, unde s-a întâlnit cu omologul său sârb, Nikola Selakovic, conform MTI. El a susţinut că până în prezent, au fost opriţi peste 110 000 de migranţi ilegali la graniţa sudică”, adăugând că migranţii, din ce în ce mai violenţi şi înarmaţi, reprezintă o ameninţare la adresa securităţii Ungariei şi Serbiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Politicianul a subliniat că această întrevedere are loc într-un moment critic, deoarece “Europa se află în faţa unor provocări dramatice”.

Potrivit lui Szijjártó, războiul din vecinătatea Ungariei şi sancţiunile ca răspuns la acesta creează un mediu inflaţionist de război permanent.

“În plus, criza refugiaţilor se intensifică şi ne confruntăm cu provocări din ce în ce mai grave în materie de migraţie, iar noi, ungurii – practic singurii – ne confruntăm în acelaşi timp cu provocări dinspre Sud şi dinspre Est. Putem spune că ne aflăm sub dublă presiune”, a subliniat şeful diplomaţiei ungare.

În cadrul conferinţei de presă comune, ministrul ungar de externe a atras atenţia asupra faptului că, din cauza intensificării războiului din Ucraina, la graniţa de est a Ungariei, numărul refugiaţilor este în continuă creştere, astfel că zilnic ajung în ţară peste 10 000 de refugiaţi, iar numărul total al refugiaţilor a depăşit deja 820 000.

“În acelaşi timp, presiunea migraţionistă este din ce în ce mai gravă. Până în prezent, am oprit peste 110 000 de migranţi ilegali la graniţa noastră sudică”, a subliniat Péter Szijjártó, adăugând că migranţii, din ce în ce mai violenţi şi înarmaţi, reprezintă o ameninţare la adresa securităţii Serbiei şi Ungariei.

“Trebuie să fie clar că, în această situaţie, nu există nicio problemă legată de drepturile omului”, a subliniat politicianul. “Aş dori să precizez că aceşti oameni care atacă poliţia noastră, care aici în Serbia se comportă agresiv, care trag cu arma, aceşti oameni nu au niciun drept să intre pe teritoriul Ungariei”, a declarat ministrul ungar de externe.

Şeful diplomaţiei de la Budapesta a amintit că migranţii ajung în Serbia prin ţări sigure, trecând ilegal mai multe frontiere, adică prin comiterea mai multor infracţiuni, dar nimeni nu are dreptul să facă acest lucru.

Potrivit lui Péter Szijjártó, situaţia devine din ce în ce mai gravă, deoarece războiul din Ucraina ameninţă cu foametea multe regiuni ale lumii. “Această criză de aprovizionare cu alimente va crea o nouă presiune migraţionistă, probabil mult mai severă, asupra Serbiei şi, deopotrivă, asupra Ungariei. De aceea, consider că acesta este ultimul moment pentru Bruxelles şi pentru ONG-urile lui George Soros să nu mai încurajeze şi să nu mai organizeze migraţia”, a subliniat politicianul din Ungaria.

Péter Szijjártó a subliniat, de asemenea, că, în timp ce Ungaria îşi îndeplineşte datoria de a primi şi de a ajuta refugiaţii de război din Est, iar la Sud de a opri migraţia ilegală, Bruxelles-ul reţine fondurile UE destinate Ungariei”, ca parte a unui şantaj politic”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.