Cozi lungi de migranţi s-au format în această săptămână în oraşul de frontieră Tijuana, în apropierea zidului care desparte Mexicul de Statele Unite, în ultimele zile ale politicii COVID-19, care a durat trei ani şi care a blocat trecerea persoanelor pentru a cere azil, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Politica, cunoscută sub numele de Titlul 42, urmează să expire la miezul nopţii, la 11 mai, ceea ce a determinat o avalanşă de migranţi la graniţă, înghesuiţi acum sub pungi de plastic negru sau sub corturi improvizate, aşteptând să treacă în SUA.

"Nu s-a mai văzut aşa ceva până acum", a declarat Enrique Lucero, directorul departamentului pentru migranţi din Tijuana.

Activiştii spun migranţii au început să sosească săptămâna aceasta în oraşul Tijuana, care se învecinează cu San Diego, California. Unii au încercat să traverseze ilegal în loc să aştepte, adaugă ei.

Statele Unite au insistat asupra faptului că sfârşitul Titlului 42 nu înseamnă că frontierele vor fi deschise.

Administraţia Biden şi guvernul statului Texas trimit întăriri la graniţă pentru a se pregăti pentru o posibilă creştere a imigraţiei ilegale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.