Sute de femei au manifestat la Bnei Brak, o periferie ultraortodoxă a Tel Avivului, împotriva unei segregări tot mai mari a oamenilor, în principal în transportul public, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această manifestaţie a avut loc joi, în urma unor informaţii de presă potrivit cărora mai mulţi şoferi de autobuz din transportul public au obligat femei să se aşeze în spate şi au interzis unor femei să urce în autobuz, în ultimele săptămâni.

Potrivit uneia dintre publicaţii, un şofer al unui autobuz de transport public a cerut unui grup de adolescente care purtau maiouri şi blugi să se aşeze în spate şi să se acopere.

”Nu există democraţie fără egalitate”, au scandat manifestantele, dintre multe agitau steaguri israeliene şi pancarte cu mesajul ”Suntem egali”.

”Putem să ne aşezăm nde vrem. Putem să purtăm ce vrem. Suntem libere”, a declarat o scriitoare, Kalanite Kain, în vârstă de 63 de ani, care a participat la manifestaţie.

Evreii ultraortodocşi reprezintă peste 10% din populaţia israelieană.

Segregarea este practicată pe linii de autobuz frecventate de aceştia de la sfârşitul anilor '80, iar cele mai conervatoare facţiuni continuă să impună o separare strictă între sexe.

Însă activişti denunţă faptul că discriminarea femilor a crescut în mod constant.

”Nu trebuie să acceptăm acest lucru doar pentru că unele grupuri religioase, grupuri ultraortodoxe, cred că femeile sunt sursa tuturor relelor”, a denunţat la AFP o avocată, Hila Mor-Zenhavi, înaintea adunării.

”Vreau ca fiica mea de zece ani să crească într-o lume în care să aibă toate şansele, în care să nu fie exclusă pentru că este femeie”, a subliniat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.