Sute de demonstranţi pro-China au ieşit în stradă la Hong Kong în sprijinul autorităţilor, pentru a denunţa protestele anti-guvernamentale tot mai violente din oraşul guvernat de Beijing şi pentru a sprijini poliţia care a devenit principala ţintă a atacurilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În fosta colonie britanică au loc demonstraţii de peste cinci luni, protestatarii pro-democraţie fiind nemulţumiţi de implicarea Partidului Comunist în îngrădirea drepturilor garantate în oraş, după revenirea aacestui sub guvernare chineză, în 1997.

Protestatarii mai sunt nemulţumiţi din cauza brutalităţii poliţiei, o acuzaţie negată de aceasta.

Purtând steaguri chineze şi ale Hong Kongului, protestatarii pro-China s-au adunat la sediul legislativului şi al poliţiei. Unii au purtat pacarde pe care scria ”Suntem alături de poliţie”, iar alţi au scandat ”Susţinem poliţia”.

Protestatarii pro-China s-au mai adunat şi altă dată, dar în număr mult mai mic faţă de cei nemulţumiţi de conducătorii comunişti de la Beijing.

La mitingul de sâmbătă au participat tineri şi vârstnici, iar unii şi-au adus şi copiii.

”Credem din toată inima să este un lucru corect să susţinem poliţia în luptele cu protestatarii pentru cetăţenii din Hong Kong”, a declarat o casnică de 49 de ani.

”Multă lume a tăcut de teama protestatarilor. Este timpul ca toată lumea care a tăcut să intervină şi să spună destul”, a adăugat aceasta.

Studenţii şi activişii anti-China s-au baricadat săptămâna trecută în cel puţin cinci campusuri, făcând stocuri de bombe incendiare, catapulte, arcuri şi săgeţi şi alte arme.

Poliţia a păstrat distanţa în ultimele două zile, dar mulţi observatori sunt îngrijoraţi de ceea ce se va întmpla când va interveni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.