Un norvegian, Philip Manshaus, acuzat de atacul armat la o moschee şi de uciderea surorii sale vitrege, a recunoscut faptele, a anunţat poliţia norvegiană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectul, căruia poliţia i-a atribuit ”vederi de extremă dreapta” şi ”poziţii xenofobe”, este acuzat de faptul că a deschis sâmbăta trecută focul în centrul islamic Al-Noor de la Baerum, o perferie rezidenţială la Oslo, fără să rănească pe cineva grav, şi că şi-a ucis anterior sora vitregă, în vârstă de 17 ani, de origine chineză.

Imobilizat de credincioşi aflaţi la moschee, în care se aflau trei persoane în momentul atacaului, bărbatul în vârstă de 21 de ani a refuzat să se explice până  acum, însă a răspuns vineri întrebărilor poliţiei.

”Suspectul recunoaşte faptele, dar nu a luat încă în mod oficial poziţie în problema acuzaţiilor reţinute” împotriva sa, şi anume ”act terorist” şi ”omucidere”, a anunţat într-un comunicat un reprezentant al Poliţiei din Oslo, Pål-Fredrik Hjort Kraby.

Cu ochii vineţi şi faţa tumefiată, dar zâmbind la prima sa apariţie publică, luni, în faţa unui judecător, Philip Manshaus a fost plasat în detenţie provizorie pe o perioadă de patru săptămâni.

Aceste fapte au avut loc în contextul unei multiplicări a unor atacuri sângeroase, comise de către adepţi ai supremaţiei albilor, la El Paso în Statele Unite sau Christchurch în Noua Zeelandă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.