Poliţia l-a identificat pe suspectul în atacul de la o sinagogă din Pittsburgh, SUA, ca fiind Robert Bowers, în vârstă de 46 de ani, conform CNN şi KDKA-TV, scrie USA TODAY.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FBI tratează incidentul ca fiind o crimă inspirată de ură şi coordonează investigaţia, a informat Wendell Hissrich, directorul Siguranţei Publice din Pittsburgh.

„Locul crimei arată oribil. Este printre cele mai rele pe care le-am văzut vreodată”, a afirmat el.

Vorbind în faţa reporterilor la Baza Air Force Andrews, preşedintele american, Donald Trump, a lăudat intervenţia autorităţilor şi l-a numit pe suspect ca fiind „un nebun”.

El a declarat că ar dori să existe mai mulţi paznici înarmaţi la sinagogi şi la alte locuri de cult şi să fie impuse mai multe pedepse cu moartea pentru criminalii condamnaţi.

„Este teribil ce se întâmplă cu ura în ţara noastră şi sincer, peste tot în lume. Ceva trebuie făcut”, a declarat Trump.

Un reprezentant al sinagogii Tree of Life, Michael Eisenberg, a aproximat că erau în total 100 de persoane prezente în momentul atacului. Oamenii se aflau în zona principală a clădirii precum şi în subsol şi camera de studiu.

El a declarat că a vorbit cu un muncitor care s-a ascuns în una dintre băi în timpul atacului pentru ca apoi să vadă o persoană împuşcată înainte să fugă.

Eisenberg a declarat că era în drum spre slujbă când a observat poliţie pe străzi: „Erau maşini de poliţie peste tot, puşti. Era ceva suprarealist”.

Liderii evrei din comunităţile din Pittsburgh, SUA şi la nivel internaţional au reacţionat.

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că are „inima frântă şi este revoltat” de atac.

„Tot poporul din Israel se află în doliu alături de familiile victimelor. Suntem alături de comunitatea evreiască din Pittsburgh. Suntem alături de poporul american în faţa acestei brutalităţi anti-semită şi ne rugăm pentru recuperarea celor răniţi”, a afirmat el.

„Acum sunt doar trist”, a declarat Jeff Finkelstein, CEO-ul Federaţiei Evreilor din Greater Pittsburgh.

CEO-ul Ligii Anti-Defăimare, Jonathan Greenblatt, a declarat: „Suntem devastaţi. Evrei luaţi la ţintă la o sinagogă în sâmbăta Sabatului, un loc sfânt de cult, este de neimaginat. Inimile noastre sunt frânte pentru victimele, familiile lor şi întreaga comunitate evreiască”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.